Symbol föreningen

Läs om Emelie Cajsdotter
och hennes böcker

EMELIE CAJSDOTTER. "Hon var 11 år när hon upptäckte att hon kunde tala med djur. Insikten gjorde henne skräckslagen. Nu lever Emelie Cajsdotter på att hjälpa hundar och hästar till ett bättre liv. En dröm förde henne till Jordanien - och kung Husseins hästar. - Folk får gärna tro att jag är galen. Men ser man inte att djuren blir hjälpta har man förblindats av sin fördomsfullhet."
Så presenteras Emelie i en SvD-artikel från 28 dec 2008: "Öppen för samtal"

Jag hade fördelen att lyssna på henne, när hon var inbjuden som föreläsare till Symbolon-konferensen "Modet att möta det omedvetna" i april i år. Intressant och fascinerande att ta del av hennes funderingar och erfarenheter, som den nära kontakten med djuren har gett henne. Om livet, samspelet mellan djur och människor och vad djur och även vi människor behöver för att komma till vår rätt och på bästa sätt fungera i flock.

Vill du veta mer? Googla på hennes namn och läs allt som har skrivits om henne.

Läs hennes böcker:

Alla kungens hästar av Emelie Cajsdotter. Utgiven 2008.
- ISBN: 9789185581221

Emelie har sedan 11 år åldern haft samma frågeställning. "Är det nödvändigt att utöva dominans i hanteringen av djur? Och vore det möjligt för en människa att omsätta en ickehierarkisk princip i praktisk handling?
Jag insåg till slut att det är möjligt. Det finns ett annat system, som inte bygger på underordning. Men för att det skall vara möjligt måste man först och främst lära känna sig själv."

"Så mycket visdom som träffade mig på ett så djupt plan", som någon kommenterat hennes bok.

Zander och tiden av Emelie Cajsdotter. Utgiven 2009.
- ISBN: 9789185581313

Ur boken: "Tiden är människans största fiende, sade Zander. Snart skulle han lämna sin kattkropp. Han skulle resa vidare. Men först var det något han måste berätta. Ni kan förstå och analysera, ni människor, sade han. Men ni har glömt hur man upplever det som verkligen är viktigt i livet."

Tips från Dorothy Been, 2011-06-17


infomaster: Dorothy Been
webbdesign: Scriptus, Göran Björkvall, c2001-2003
webbplatsen senast uppdaterad 2012-01-16 + 2012-04-24 delta